İKÇÜ’ DEN JAPONYA' YA UZANAN PROJE BAŞARISI

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mühendislik Bilimleri Bölümü Öğretim Üyemiz Sayın Doç. Dr. Mustafa Can, Japonya, Kumamoto Üniversitesi Eczacılık Fakültesi İlaç Araştrıma ve Geliştirme Enstitüsüne, “Development of new nanoparticle aiming at HIV eradication” başlığı ile 2018 yılı Ağustos başında sunduğu proje kapsamında TAKEDA bursunu kazanmıştır.

Kendisinin HIV virüsüne karşı geliştirilen ilacın vücut içine daha kolay taşınımı üzerinde geliştirdiği yöntem, hem üniversitemizdeki akademisyenlere hem de ülkemizdeki ilaç araştırmalarına büyük katkılar sağlayacaktır. Değerli Hocamıza, üniversitemize yaptığı katkılar için teşekkürlerimizi sunar; çalışmalarında başarılar dileriz.