İKÇÜ’den PETKİM’ e Ziyaret

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi öğretim görevlilerinden oluşan heyet, SOCAR grubu Türkiye iştiraki Petkim’i ziyaret etti.

PETKİM Strateji ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Kanan Mirzayev’ in ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette, PETKİM ve İzmir  Katip Çelebi Üniversitesi arasında gerçekleştirilebilecek iş birliği fırsatları görüşüldü.

İKÇÜ heyetini PETKİM’de ağırlamaktan dolayı memnuniyetini ifade eden Mirzayev, olası iş birliklerinden büyük değerler ortaya çıkarılabileceğini belirtti.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Kaya, Aliağa Yarımadasına en yakın üniversite olan İKÇÜ’nün, PETKİM’in ve SOCAR Grubunun yapacağı AR-GE, dijitalleşme, enerji verimliliği projelerine katkı sağlayabilecek alt yapıya sahip olduğunu belirtti.

Heyet öncelikle SOCAR Türkiye Grubunun Aliağa Yarımadasında inşa etmiş olduğu yeni merkez binasındaki müzeyi ziyaret etti. Üretim sahası gezisi ardından heyet Petkim Ar-Ge Merkezine geçerek ilgili kişilerden yapılan Ar-ge ve enerji projeleri hakkında bilgi aldı.

Ar-ge laboratuvarlarında yapılan incelemeler sonrasında ziyaret sona erdi.