BİLİMDE GÜÇ BİRLİĞİ

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ve Yaşar Üniversitesi (YÜ) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Yaşar Üniversitesi’nde düzenlenen imza törenine, İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, YÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cemali Dinçer, İKÇÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Turan Gökçe, Prof. Dr. Adnan Kaya ile Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Arslan Örnek, Prof. Dr. Levent Kandiller katıldı.

İzmir’e katma değer katacak iş birliği

İmzalanan protokole kapsamında iki üniversite, ulusal ve uluslararası destek programları, üniversite-sanayi iş birliği faaliyetleri, Ar-Ge, tasarım, inovasyon, fikri mülkiyet hakları, girişimcilik ve teknoloji transferi konusunda iş birliği yapacak.

YÖK Vizyonu ile Topluma Katkı

İmza töreninde konuşan Rektör Köse, İzmir’in iki önemli üniversitesi arasında bilim alanında güç birliğine gidilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve iki üniversitenin kuluçka merkezlerinde yer alan girişimciler için ortak eğitim, bilgilendirme, mentörlük, yatırımcı-girişimci buluşması faaliyetlerinin düzenlenmesinin İzmir’e katma değer yaratacağını söyledi.  Prof. Dr. Köse, “Yeni Yükseköğretim Kurulu (YÖK) vizyonu içinde yer alan topluma katkı misyonunun akademide vücut bulmasının en güzel örneği İzmir’in iki önemli bilim yuvasının böyle bir protokol ile güç birliğine girmesidir. İki üniversite de güçlü araştırma merkezi alt yapısına sahipler ve bu güçlerini birleştirerek sinerji oluşturma çabası içinde olduklarını göstermişlerdir.” dedi.

Ortak Hedefler

Her iki üniversitenin Bilgi ve Teknoloji Transfer ofislerinin katkılarıyla gerçekleştirilen iş birliğini değerlendiren Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer, “Yaşar Üniversitesi olarak bilim ve bilgiyi paylaşmaya devam ediyoruz. Protokol kapsamında İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi tarafından AR-GE, tasarım, inovasyon, girişimcilik, teknoloji transferi, ulusal ve uluslararası destek programları gibi alanlarda ortak etkinlik ve çalışmaların yürütülmesi hedeflendi.” bilgisini verdi.